
Το Εθνικό Μέτωπο εκφράζει τα βαθύτατα και ειλικρινή συλλυπητήριά του στα θύματα της ανείπωτης τραγωδίας στα Τέμπη και στους οικείους τους.
Για ακόμη μία φορά η Ελλάδα πλήττεται από μία ακόμη εθνική καταστροφή με πάνω από 40 νεκρούς, δεκάδες τραυματίες και αγνοουμένους και όλα αυτά από ένα αναποτελεσματικό και παρηκμασμένο κράτος, το οποίο ταυτόχρονα καυχιέται ότι: “ηγείται στην τέταρτη βιομηχανική επανάσταση”, δια στόματος Δημήτρη Οικονόμου. Το σημαντικό τώρα είναι η πλήρης εξακρίβωση των αιτιών του δυστυχήματος και η παραδειγματική τιμωρία των όσων ευθύνονται γι’ αυτόν τον νέο όλεθρο άμεσα ή έμμεσα. Καλό είναι να μην εστιάζει κανείς μόνο στην θλίψη των πληγέντων και των συγγενών ή φίλων τους, αλλά στο να ληφθούν άμεσα μέτρα εκ μέρους του κράτους όχι μόνο για την αποκατάσταση της ζημιάς, αλλά και για την αποτροπή τέτοιων δυστυχημάτων στο μέλλον.
Οι καταγγελίες εδώ και λίγες ώρες (αν όχι δεκαετίες) βρίθουν και αναδεικνύουν την πλήρη ανεπάρκεια των κρατικών μηχανισμών, έτσι ώστε να υπάρχει μία στοιχειώδης και ορθή σήμανση και επικοινωνία μεταξύ των διερχόμενων συρμών μέσω της ψηφιοποίησης. Επιπροσθέτως, αναδεικνύεται η πλήρης έλλειψη εκσυγχρονισμού των συστημάτων συγκοινωνίας, η ποσοτική, αλλά και ποιοτική πενία προσωπικού, αλλά φανερώθηκε επίσης ότι η ιδιωτικοποίηση ή αποκρατικοποίηση δεν είναι το παν. Η σκιώδης και ύποπτη εξαγορά της ΟΣΕ έναντι πινακίου φακής από την ιταλική κρατική εταιρεία φανέρωσε την πλήρη διοικητική αποδιοργάνωση και ξεδιπλώνει έναν ιλαροτραγικό μίτο ως προς το ποιος ακριβώς φέρει την ευθύνη της τραγωδίας, καθώς εξ όσων φαίνεται άλλη εταιρεία παρέχει τα υλικά δόμησης, άλλη τα κατασκευάζει, άλλος κρατικός φορέας τα συντηρεί και άλλο είναι το νομικό πρόσωπο, το οποίο νέμεται το όχημα μαζικής μεταφοράς.
Όλα τα παραπάνω είναι η ατράνταχτη απόδειξη ότι το κράτος στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης όχι απλά δεν υπάρχει, αλλά έχει και το θράσος να προσποιείται, δια των αντιπροσώπων του, ότι είναι και “αριστοκρατικών” ή “ευρωπαϊκών” προδιαγραφών.