Το Πακιστάν συνεχίζει την πολιτική της εξόντωσης των μειονοτήτων (video)

3 Χρόνος ανάγνωσης

Με αφορμή τον βίαιο εξισλαμισμό μίας νεαρής ινδουίστριας στο Πακιστάν, οι ηγέτες της ινδουιστικής μειονότητας διαμαρτύρονται ότι οι φρικαλεότητες κατά των μειονοτήτων στο Πακιστάν είναι ένα σύνηθες φαινόμενο και κανείς στο Πακιστάν ή στον εξωτερικό κόσμο δεν το προσέχει. Οι βανδαλισμοί σε χώρους λατρείας των μειονοτήτων είναι επίσης ένα σύνηθες φαινόμενο… Επισημαίνουν ότι κανείς στο Πακιστάν δεν ενδιαφέρεται να απαντήσει στην ερώτηση – γιατί μόνο τα δικά τους κορίτσια, συχνά ανήλικα, παντρεύονται μουσουλμάνους αγόρια και άνδρες στο Πακιστάν χωρίς τη συγκατάθεση των γονιών τους. Γιατί δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση μουσουλμάνου κοριτσιού να ασπαστεί τον Ινδουισμό και να παντρευτεί ένα αγόρι Ινδουιστή σε έναν λεγόμενο γάμο με ελεύθερη βούληση. Γιατί είναι πάντα κορίτσια και φτωχές οικογένειες; Γιατί καμία ώριμη και ήδη παντρεμένη γυναίκα δεν εμπνέεται ποτέ να ασπαστεί το Ισλάμ στο Πακιστάν; Γιατί πάντα από τον Ινδουισμό και τον Χριστιανισμό στο Ισλάμ;»

Αυτό είναι ένα θέμα που δεν ενοχλεί κανέναν στο Πακιστάν, καθώς ολόκληρη η χώρα συνεχίζει την πολιτική της εξόντωσης των μειονοτήτων, συμπεριλαμβανομένων των Σιιτών, των Αχμεντί, των Χαζάρας, των Χριστιανών και των Ινδουιστών. Οι μειονότητες βρίσκονται στα πρόθυρα της ολοκληρωτικής εξαφάνισης στο Πακιστάν καθώς το μερίδιο του πληθυσμού τους συνεχίζει να μειώνεται και να συρρικνώνεται κάθε χρόνο.

Τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης οφείλουν να τηρούν το κράτος δικαίου και να μην εισέρχονται σε μια εξίσωση προς τα κάτω όταν αντιμετωπίζουν μετανάστες και πρόσφυγες που προσπαθούν να εισέλθουν στο ευρωπαϊκό μπλοκ, δήλωσε σε ευρωβουλευτές ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), Φίλιπο Γκράντι.

«Αυτές οι δοκιμασίες απλά δεν αιτιολογούν αντανακλαστικές αντιδράσεις που έχουμε δει σε ορισμένα μέρη – την ανεύθυνη ξενοφοβική ρητορική, την ανέγερση τειχών, συρματοπλέγματα και βίαιες επαναπροωθήσεις που περιλαμβάνουν ξυλοδαρμό προσφύγων και μεταναστών», τόνισε ο Γκράντι στο Ευρωκοινοβούλιο.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση, μια ένωση που βασίζεται στο κράτος δικαίου, πρέπει και μπορεί να πράξει καλύτερα και αναφορικά με ζητήματα κράτους δικαίου να συνεχίσει να αποτελεί παράδειγμα προς άλλους».

Share This Article