Σκέφτονται αγορές με χρονόμετρο, κάτι σαν τηλεπαιχνίδι (αλλά χωρίς έπαθλο)

2 Χρόνος ανάγνωσης

Όταν αποφάσισαν να ανοίξουν το λιανεμπόριο ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης είχε ξεκαθαρίσει ότι θα υπάρχει το χρονικό περιθώριο των 2 ωρών για να κάνει κάποιος τις αγορές του.

Όπως αποδείχτηκε οι 2 ώρες ή δεν είναι αρκετές για τις αγορές ή ο κόσμος εκμεταλλεύεται τα πολλαπλά μηνύματα για να εξερευνήσει την αγορά.

Το Σάββατο 23 Ιανουαρίου στις κεντρικές αγορές, κυρίως της Αθήνας, παρατηρήθηκε συνωστισμός και στην κυβέρνηση σκέφτονται τρόπους για να περιορίσουν το φαινόμενο. Ένας από αυτούς είναι το να ψωνίζουμε με… χρονόμετρο. Θα μπαίνουμε στην σελίδα e-katanalotis θα κατεβάζουμε μία εφαρμογή στο κινητό μας όπου θα εμφανίζεται ένα αντίστροφο χρονόμετρο 2 ωρών και τότε θα τρέχουμε να προλάβουμε να ψωνίσουμε.

Αυτό το μέτρο μας θυμίζει ένα τηλεοπτικό παιχνίδι όπου γυναίκες, κυρίως, έτρεχαν σαν αλαφιασμένες για να προβάρουν και να προμηθευτούν τα ρούχα που έπρεπε.

Αλήθεια ποιος το σκέφτηκε αυτό; Ίσως να αρκούν οι 2 ώρες για να ψωνίσεις, αλλά όταν φτάνεις στο κατάστημα δεν είσαι μόνος σου, έχεις μπροστά σου το λιγότερο 50 άτομα που και αυτά θέλουν να ψωνίσουν.

Σύμφωνα μάλιστα με τους ειδικούς οι οποίοι παρακολούθησαν τις εικόνες του Σαββάτου, τα μέτρα τηρούνταν, ο κόσμος φορούσε μάσκες και εντός των καταστημάτων τηρούνταν οι προβλεπόμενες αποστάσεις, το τι γίνονταν έξω, στους δρόμους, δεν αφορά τα καταστήματα.

Άνοιξαν το λιανεμπόριο για να τονωθεί η αγορά και να περιοριστεί, όσο γίνεται, η ζημιά. Ποιος ο σκοπός όμως αν τα μέτρα καθιστούν την μετάβαση στα καταστήματα απαγορευτική;

Share This Article