Μύλος με το άνοιγμα σχολείων και καταστημάτων, διαφωνούν γιατροί ξανασυνεδριάζουν για απόφαση σήμερα

3 Χρόνος ανάγνωσης

Την προηγούμενη φορά ο Πέτσας διέψευδε το lockdown και λίγο μετά ο Μητσοτάκης έκανε διάγγελμα για νέα καραντίνα. Δύο μήνες μετά και με το νέο φρέσκο και ευέλικτο (από πολλές απόψεις) κυβερνητικό σχήμα συμβαίνουν πάλι τα ίδια.
Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο φιλοκυβερνητικό ΣΚΑΪ η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτέλια Πελώνη δήλωνε ότι «τίποτα δεν είναι δεδομένο: ούτε το άνοιγμα των δημοτικών και των νηπιαγωγείων, ούτε το click away» εξηγώντας ότι «η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 11 του μήνα, αν όμως η επιτροπή έχει άλλα επιδημιολογικά στοιχεία και μας εισηγηθεί να μην ανοίξουν τα σχολεία, τότε δεν θα ανοίξουν…».
Αργότερα και το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι Νηπιαγωγεία, δημοτικά και ειδικά σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν διά ζώσης την ερχόμενη Δευτέρα, 11/1,

«Υπενθυμίζεται η απόφαση της Κυβέρνησης, στη βάση εισήγησης της Επιτροπής των ειδικών, για διά ζώσης επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Ειδικών Σχολείων όλων των βαθμίδων την προσεχή Δευτέρα 11/1. Στη βάση εγκυκλίου που εστάλη προς τα σχολεία νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία αναλαμβάνουν υπηρεσία, Παρασκευή 8/1», αναφέρει το υπουργείο Παιδείας.

Όμως όπως έγινε όμως γνωστό, η απόφαση δεν ελήφθη ομόφωνα, με κάποιους επιστήμονες να εκφράζουν επιφυλάξεις αναφορικά με την επανεκκίνηση των μαθημάτων στις αίθουσες.

«Έγινε συζήτηση, η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη, ανήκω σε όσους μειοψήφησαν. Δεν συζητήσαμε το άνοιγμα των καταστημάτων. Δεν είχε συζητηθεί και η ορθή απόφαση της κυβέρνησης για αυστηροποίηση των μέτρων. Όλα μαζί δεν γίνονται. Θα βρεθούμε μπροστά σε κάποια διλήμματα. Δεν είναι εφικτό να είναι ανοιχτά και τα σχολεία και τα καταστήματα και, παραδείγματος χάρη, οι ναοί, όταν βλέπουμε το τρένο να έρχεται πάνω μας». «Θα πρέπει να κάνουμε κάποιες επιλογές», δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

«Αν ανοίξουν καταστήματα και σχολεία, είναι αναμενόμενη μία αύξηση, η οποία στις 18 Φλεβάρη (σ.σ. και όχι Φεβρουαρίου) θα οδηγήσει στην πληρότητα των ΜΕΘ στο 80% και στις 28 Φλεβάρη σε κατάρρευση του ΕΣΥ», σημείωνε νωρίτερα από την πλευρά του ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.
«Τότε, ένα πολύ αυστηρό lockdown θα είναι μία πολύ δελεαστική λύση, αλλά έτσι δεν οδηγούμαστε κάπου. Πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που κινούμαστε. Το να κάνουμε συνεχώς το ίδιο πράγμα δεν είναι το πιο ευφυές», προσέθεσε.

Με απλά λόγια άλλα πιστεύει το Υπουργείο Παιδείας, άλλα κάποια, έστω μειοψηφία ιατρών, άλλα οι καθηγητές, άλλα ανακοινώνονται.

Ευτυχώς το μόνο που συμφωνούν όλοι είναι ότι σίγουρα κολλάει ΜΟΝΟ στις εκκλησίες.

Share This Article