Έλληνες για την Πατρίδα: Χρόνια πολλά Ελλάδα! Ζήτω η 28η Οκτωβρίου!
Σήμερα γιορτάζουμε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, μια από τις σημαντικότερες γιορτές του Έθνους μας, μιας ακόμη χρυσής σελίδας στο ατελείωτο βιβλίο της ένδοξης Ελληνικής Ιστορίας. Ο Ελληνικός λαός, ξεχύθηκε στους δρόμους, αψηφώντας τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς. Στρατεύσιμοι και εθελοντές, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της πατρίδας. Με υψηλό ηθικό, ενθουσιασμό και χαμόγελο στα χείλη, έτρεχαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και να καταταγούν στον Ελληνικό στρατό.
Στα βουνά της Ηπείρου γράφτηκε με ανεξίτηλα γράμματα το έπος του 40!Το καθεστώς του Μουσολίνι κουρελιάστηκε στις κορφές και τα φαράγγια της Πίνδου. Ως Έλληνες και κυρίως η νέα γενιά πρέπει να γνωρίζει την Ιστορία μας, η οποία θα σβήσει μόνο όταν την ξεχάσουμε όλοι. Χρέος μας είναι να συνεχίζουμε τον αγώνα, παλεύοντας όπως μας δίδαξαν οι ήρωες και οι πρόγονοί μας, που δεν φοβήθηκαν να πεθάνουν για την Πατρίδα τους αλλά και για το μέλλον της. Την Ιστορία μας και τους ήρωές μας πρέπει να τους τιμάμε και όχι να τους ξεχνάμε. Όπως το ’40 που ακούστηκε το «ΟΧΙ» έτσι και τώρα μια φωνή εμείς παλεύοντας για την Πατρίδα μας.
«Ώ παίδες Ελλήνων, ίτε ελευθερούτε πατρίδ’ ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, θεών τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων νυν υπέρ πάντων αγών»
Ας ξυπνήσουμε όλοι τον αγωνιστή του ’40 που κρύβουμε μέσα μας!
Ζήτω η αθάνατη Ελληνική ψυχή!
Ζήτω το έπος του ’40!
Πατριωτική Ένωση: Μήνυμα Αγώνα και Εθνικού Φρονηματισμού η Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου
Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου υπενθυμίζει σε όλους τους Έλληνες τους τιτάνιους αγώνες των προγόνων τους στα βουνά της Πίνδου, με ένα σύνθημα: ο εχθρός δεν θα περάσει. Η Ελλάδα θα νικήσει και θα μείνει ελεύθερη και υπερήφανη.
Το πνεύμα του ΟΧΙ του 1940 είναι και σήμερα επίκαιρο απέναντι στην ιταμή απειλή του Τούρκου Μουσολίνι Ερντογάν, που δηλώνει ότι «θα έρθει ξαφνικά μια νύκτα», εάν δεν ενδώσουμε και δεν υποχωρήσουμε στις επεκτατικές αξιώσεις του, με σημαία τη λεγόμενη «Γαλάζια Πατρίδα» και τον αφοπλισμό των νησιών μας.
Η Κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες για την έγκαιρη και αποτελεσματική αμυντική προετοιμασία της χώρας και την προάσπιση των ζωτικών εθνικών συμφερόντων και δικαιωμάτων. Η προάσπιση αυτή δεν υπηρετείται με πολιτικές κατευνασμού, ενδοτισμού και υποχωρητικότητας.
Το νόημα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου είναι σήμερα πολύ ευρύτερο. Περιλαμβάνει όλους τους μεγάλους κινδύνους που απειλούν τη χώρα και την εθνική της υπόσταση.
Δεν αγωνίσθηκαν οι πρόγονοί μας στην Πίνδο και αργότερα στα οχυρά της Ανατολικής Μακεδονίας και στην Κρήτη για ν’ αποτρέψουν την κατάκτηση της Ελλάδος από τους τότε εισβολείς για να υπονομεύεται σήμερα η εθνική της ταυτότητα, να διασπάται η εθνική της συνοχή και να προάγεται σιωπηρά η εθνική της αλλοτρίωση.
Η Πατριωτική Ένωση καλεί τον Ελληνικό λαό να εμπνευσθεί από το έπος της 28ης Οκτωβρίου και ν’ αντιτάξει ένα νέο ΟΧΙ σε όσους επιβουλεύονται τον Ελληνικό εθνικό χώρο και τα Ελληνικά δικαιώματα, αλλά και όσους υπονομεύουν την Ελληνική εθνική ταυτότητα και συνέχεια, καλλιεργούν εθνομηδενιστικά ιδεολογήματα και προάγουν, με οποιοδήποτε τρόπο και πρόσχημα, την αλλοτρίωση της χώρας.
Εθνικό Μέτωπο: Ζήτω το Έθνος!
Όσο και εάν επιχειρούν να αντιστρέψουν το περιεχόμενο της μεγάλης εθνικής επετείου δεν τα καταφέρνουν Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες απέδειξαν την ανδρεία τους, την αγάπη τους προς την Ελευθερία και την Αξιοπρέπεια, το πάθος τους κατά τις πολεμικές επιχειρήσεις που απελευθέρωσε τη Βόρειο Ήπειρο.
Η φωτεινή ηγεσία του Ιωάννη Μεταξά που προετοίμασε και καθοδήγησε υπό εθνικό καθεστώς στη νίκη είναι στην ιστορική συνείδηση θεμελιωμένη και τις μέρες αυτές οδηγεί στο δρόμο της εθνικής αυτογνωσίας.
ΕΛΑΣΥΝ: Τα ΟΧΙ θέλουν Μεταξάδες & όχι προδότες βουλευτάδες!
Ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου 1940, ο χωροφύλακας της οικίας Μεταξά στην Κηφισιά ξυπνάει τον Έλληνα πρωθυπουργό, λέγοντάς του ότι θέλει να τον δει ο Γάλλος πρέσβης, καθώς μες το σκοτάδι μπερδεύει τις σημαίες στο αυτοκίνητο του Γκράτσι. Ας δούμε πως περιγράφει την ιστορία ο ίδιος ο Γκράτσι, στα απομνημονεύματά του: «Έχω εντολή κ. πρωθυπουργέ να σας κάνω μία ανακοίνωση και του έδωσα το έγγραφο. Παρακολούθησα την συγκίνηση εις τα χέρια και εις τα μάτια του. Με σταθερή φωνή και βλέποντάς με κατάματα ο Μεταξάς μού είπε: αυτό σημαίνει πόλεμο. Του είπα ότι αυτό θα μπορούσε να αποφευχθεί. Μου απήντησε ΟΧΙ. Του πρόσθεσα, ότι αν ο στρατηγός Παπάγος…, ο Μεταξάς με διέκοψε και μου είπε: ΟΧΙ! Έφυγα υποκλινόμενος με τον βαθύτερο σεβασμό προ του γέροντος αυτού, που προτίμησε την θυσία αντί της υποδουλώσεως».
Ο Γκράτσι δεν ζει για να ακούσει ότι «το ΟΧΙ δεν το είπε ο Ιωάννης Μεταξάς, αλλά ο Ελληνικός λαός», όπως ανερυθρίαστα ισχυρίζονται διάφοροι παραχαράκτες της ιστορίας. Με αυτό το ΟΧΙ άρχισε να γράφεται το Έπος του 1940. Ποιος όμως γνωρίζει τις μεγάλες μορφές εκείνης της εποχής; Ποιος τιμάει σήμερα τον Αρχιστράτηγο Αλέξανδρο Παπάγο, που αργότερα οδηγήθηκε κρατούμενος στο Νταχάου; Ποιος γνωρίζει τον στρατηγό Χαράλαμπο Κατσιμήτρο, διοικητή της 8ης Μεραρχίας Ιωαννίνων, που ξεκίνησε πρώτος την αντεπίθεση στους Ιταλούς ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΔΕΧΘΕΙ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΕΙΣ ΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ;
Ο Κατσιμήτρος χωρίς να χάσει χρόνο είπε στον Κορώζη: «Αναφέρετε, παρακαλώ, κ. Κορώζη, στον κ. Αρχηγό του ΓΕΣ ότι η προσωπική μου γνώμη είναι ότι αύριο το πρωί, ίσως δε και κατά τη διάρκεια της νύκτας 27ης προς την 28η Οκτωβρίου, θα έχουμε ιταλική επίθεση. Η Μεραρχία θα εκτελέσει το καθήκον της προς την πατρίδα, σύμφωνα με τις διαταγές και τις οδηγίες του ΓΕΣ. Μπορώ να διαβεβαιώσω υπευθύνως τον κ. Αρχηγό -και το τονίζω ιδιαιτέρως αυτό- ότι δεν θα περάσουν οι Ιταλοί από το Καλπάκι»!}
Ποιος δάσκαλος αναφέρεται στον Ποριώτη πρωθυπουργό Αλέξανδρο Κορυζή, διάδοχο του Μεταξά, ο οποίος αυτοκτόνησε την Μεγάλη Παρασκευή (18 Απριλίου 1941) για να μην δει την ήττα; Ποιος μνημονεύει τον Αρχιεπίσκοπο Χρύσανθο, ο οποίος αρνήθηκε να ορκίσει κατοχική κυβέρνηση και αντικαταστάθηκε από τους Γερμανούς; Ποιος θυμάται την Πηνελόπη Δέλτα, που αυτοκτόνησε την ημέρα που οι Γερμανοί έμπαιναν στην Αθήνα;
Λήθη και βαθύ σκοτάδι σκεπάζει τα ονόματα των ηγητόρων της Ελλάδος του 1940. Η ιστορία όμως δεν γράφεται με τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες του καθενός. Διότι το ΟΧΙ το είπε ο Ιωάννης Μεταξάς, ΜΟΝΟΣ του, εκφράζοντας όλο το έθνος. Ο Ελληνικός λαός με την σειρά του, έδωσε με το αίμα του πνοή σε αυτό το ΟΧΙ στην Πίνδο και στα βουνά της Βορείου Ηπείρου. Χωρίς τον Μεταξά όμως η ιστορία θα είχε άλλη τροπή.
Ας συγκρίνουμε το ΟΧΙ του Ιωάννη Μεταξά με το «η Κύπρος είναι μακριά» του Καραμανλή και το «ευχαριστώ τους Αμερικανούς» του Σημίτη, την Ενδοτικότητα και τα Τουρκοπροσκυνήματα ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ, για να έχουμε ένα μέτρο συγκρίσεως στο θέμα της ηγεσίας. Δεν μπορούμε να λέμε σήμερα ότι τιμάμε την 28η Οκτωβρίου και να μην τιμάμε τους ανθρώπους που την δημιούργησαν. Διότι τα ιστορικά γεγονότα απορρέουν από τους ανθρώπους και τις πράξεις τους, τις αποφάσεις και τον αγώνα τους. Κρύβουμε τους ηγέτες του ΟΧΙ γιατί ντρεπόμαστε να συγκριθούμε μαζί τους. Γιατί τα ΟΧΙ, σε αυτή την γωνιά της Γης, ΤΗΝ ΕΛΛΑΣ, θέλουν Μεταξάδες & ΟΧΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΑΔΕΣ! Χθες, σήμερα, πάντα!
“Το πρώτο σου χρέος, εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους.
Το δεύτερο, να φωτίσεις την ορμή τους και να συνεχίσεις το έργο τους.
Tο τρίτο σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει.”
Ασκητική. Νίκος Καζατζάκης.
Η ΕΘΝΙΚΉ ΛΑΪΚΉ ΣΥΝΕΊΔΗΣΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΊΣΕΙ ΑΚΆΘΕΚΤΗ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΌ ΑΓΏΝΑ ΓΙΑ ΓΙΑ ΕΛΛΆΔΑ ΚΑΙ ΟΡΘΌΔΟΞΙΑ και δεν θα πάψει να τιμάει τους Έλληνες Ήρωες, που έδωσαν το αίμα του για να είμαστε εμείς σήμερα ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΝΩΜΟΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΝΤΑ, ΤΟ ΕΦΑΛΤΗΡΙΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΛΥΤΡΩΤΩΝ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΧΑΜΕΝΩΝ ΠΑΤΡΙΔΩΝ). ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΜΟΓΓΟΛΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ:
Η ΕΘΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΕΙ ΠΟΤΕ ΤΙΣ ΑΛΥΤΡΩΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ (ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1940!)