
Σχετικά με την δημιουργία Σώματος φύλαξης των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων ο Μητσοτάκης το περίμενε ότι θα συναντούσε αντιδράσεις από την Αριστερά, όμως σφοδρή αντίδραση του ήρθε και από τα Δεξιά του. Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος ο οποίος, μεταξύ των άλλων, είχε διατελέσει και υπουργός Παιδείας στην κυβέρνηση Καραμανλή, με ανάρτησή του στο facebook τάσσεται εναντίον της ίδρυσης του συγκεκριμένου Σώματος.
Στην ανάρτησή του παραδέχεται ότι η ανομία, η ασυδοσία και η καταστροφή και βεβήλωση της δημόσιας περιουσίας είναι μία πάγια πρακτική στους χώρους των ελληνικών Πανεπιστημίων. Γράφει ότι το Άσυλο είχε παραμείνει ως σύμβολο για την μη επιστροφή σε αυταρχικές πρακτικές και σε μία φασίζουζα, όπως την αναφέρει, νοοτροπία. Έγιναν, λέει, προσπάθειες για την άρση του οι οποίες άλλες πέτυχαν και άλλες απέτυχαν. Στο τέλος, γράφει, το Άσυλο «μπήκε στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας», (γνωστή Παπανδρεϊκή φράση).
Στην συνέχεια αναρωτιέται αν χρειάζονται φύλαξη τα Πανεπιστήμια και απαντά μόνος του πως όχι αν είχαμε αλλάξει νοοτροπία. Μας καλεί μάλιστα να φανταστούμε τα Πανεπιστήμια του Κέιμπριτζ και της Οξφόρδης να αστυνομοκρατούνται. Αναρωτιέται ακόμη αν η κυβέρνηση θα μπορούσε να δώσει στις Πρυτανικές Αρχές την δυνατότητα για ιδιωτική φύλαξη όπως έχουν και τα υπουργεία. Αφού μας υπενθυμίζει ότι είναι πρώην υπουργός μας ενημερώνει ότι ως ενεργός πολίτης με δημοκρατικό και προοδευτικό πρόσημο δεν κατανοεί μία τέτοια ιδεοληψία, όπως την ονομάζει, και κλείνει γράφοντας «απλά λυπάμαι».
Δηλαδή ο κύριος Σπηλιωτόπουλος θεωρεί ότι το Άσυλο μας προστάτευε από αυταρχικές πρακτικές και δεν θεωρεί αυταρχικές πρακτικές τις βιαιότητες και τις καταστροφές από επαγγελματίες φοιτητές και από άτομα που κινούνται στον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς;
Όσο για την «καραμέλα» της «φασίζουσας νοοτροπίας» νομίζουμε ότι δεν χρειάζεται σχολιασμό.
Όσο για τον λόγο που δεν «αστυνομοκρατούνται» τα ξένα Πανεπιστήμια ας ψάξει να τον βρει στο πως αποδίδεται η Δικαιοσύνη και τι ισχύει για όσους συλλαμβάνονται να παρανομούν.
Αναρωτιόμαστε, με την σειρά μας, ποια η διαφορά της ιδιωτικής εταιρείας από την Αστυνομία, φύλαξη η μία φύλαξη και η άλλη, την φύλαξη δεν θέλουν το ποιος θα την αναλάβει δεν τους ενδιαφέρει.
Όσο για το «δημοκρατικό και προοδευτικό» του πρόσημο δεν χρειάζονται τα διαπιστευτήριά του, το γνωρίζουμε.
Φυσικά ο βασικότερος λόγος της διαφωνίας του είναι η εσωκομματική αντιπολίτευση που η καραμανλική πτέρυγα ασκει στον Μητσοτάκη και προς χάριν των εσωκομματικών αντιθέσεων, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, θα συμμαχήσουν ακόμη και με την Αριστερά. Άλλωστε από τέτοιου είδους συμμαχίες η Νέα Δημοκρατία, όλες της οι πτέρυγες, γνωρίζει.