
Το ακατανόητο ορισμένων μέτρων το έχουμε σχολιάσει, όχι μόνον εμείς, πολλές φορές. Φαίνεται όμως ότι τον βασικό ρόλο στο τι κλείνει, τι ανοίγει και μέχρι ποια ώρα θα λειτουργεί, ο,τι λειτουργεί, είναι θέμα κέρδους και όχι υγείας.
Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι η κυβέρνηση σκέφτεται την κατάργηση του sms για το λιανεμπόριο αλλά όχι την κατάργηση του περιορισμού της 3ωρης παραμονής σε κατάστημα λιανεμπορίου.
Από την στιγμή που έχει ανοίξει η εστίαση ποιο είναι το νόημα της 3ωρης απαγόρευσης σε άλλου είδους κατάστημα; Όποιος θέλει μπορεί να στείλει μήνυμα ότι θα επισκεφτεί κατάστημα εστίασης και να μπει σε όποιο μαγαζί θέλει και για όσο θέλει.
Είπε, επίσης, για τις δύο πρώτες ημέρες που άνοιξε η εστίαση τα καταστήματα πήγαν πολύ καλά. Σίγουρα αλλά ήταν ημέρες εορταστικές και ο κόσμος ήθελε να βγει. Από εδώ και πέρα τι γίνεται; Όπως επίσης τι γίνεται με τα καταστήματα που δεν διαθέτουν εξωτερικούς χώρους. Όσο για την διεύρυνση του ωραρίου είπε ότι αυτό θα γίνει στις 15 Μαΐου. Δηλαδή όταν θα έρθουν οι πρώτοι τουρίστες. Άρα δεν είναι πρωτεύον ζήτημα Επιμένουν στην αποστολή sms και στον χρονικό περιορισμό για το λιανεμπόριο η υγεία, αλλά το να πάρουμε χρήματα από τον τουρισμό. Μαζί με τον τουρισμό θα ανοίξουν, σύμφωνα με πληροφορίες, κινηματογράφοι, συναυλίες και άλλα.
Άλλο ένα παράλογο μέτρο είναι το ότι στους κινηματογράφους θα επιτρέπουν μόνον μία προβολή χωρίς να έχει διευκρινιστεί τι θα γίνει αν η ταινία είναι μιούζικαλ και ακούγεται δυνατά η μουσική. Φυσικά ο τουρισμός θα φέρει πέραν της διεύρυνσης του ωραρίου και άλλα, όπως την κατάργηση της απαγόρευσης αναπαραγωγής ηχογραφημένης μουσικής.
Αυτό έγινε, όπως έγινε, το καλοκαίρι του 2020 και μας χτύπησε αυτό που λένε οι ειδικοί και μη, δεύτερο κύμα. Το θέμα είναι τι σκέφτονται με αυτά τα μέτρα αφού δεν έχουν νόημα, μήπως μας αποδεικνύουν ότι μας ελέγχουν όποτε θέλουν και μας επιβάλλουν ότι θέλουν;