Οι Πατριώτες σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό τίμησαν την επέτειο της Εθνεγερσίας (φωτό και video)

10 Χρόνος ανάγνωσης

Τώρα που κοπάζουν οι πανηγυρισμοί από τις εορταστικές εκδηλώσεις για την Επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Εθνεγερσίας του 1821 που οργάνωσε η κυβέρνηση μαζί με την Επιτροπή της κυρίας Γιάννας. Τώρα που τελειώνουν οι πανηγυρισμοί επειδή κάποιοι ξένοι ηγέτες απεύθυναν μηνύματα σε σπαστά ελληνικά.

Τώρα που ζούμε στον απόηχο των παρελάσεων χωρίς την παρουσία κόσμου και με τα στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων να παρελαύνουν με μάσκες. Στον απόηχο, λοιπόν, όλων όσων ακούσαμε για Δημοκρατία, ευημερία και το πνεύμα της Γαλλικής Επανάστασης και μετά την διαπίστωση του παρουσιαστή ότι δεν εορτάστηκαν τα 100 χρόνια λόγω της Μικρασιατικής, όχι εκστρατείας, αλλά καταστροφής όπως την ανέφερε, ας κάνουμε έναν απολογισμό από τις επετειακές δράσεις και εκδηλώσεις, όσων από αυτές έπεσαν στην αντίληψή μας, των πατριωτικών οργανώσεων ανά την Ελλάδα.

Άλλωστε οι κυβερνώντες το είχαν δηλώσει ότι δεν μπορούσαν και δεν έπρεπε, γι’ αυτούς, να αφεθούν οι Πατριώτες να τιμήσουν την Εθνεγερσία και το πραγματικό της μήνυμα.  

Από τον ακριτικό Έβρο και την Κομοτηνή, μέχρι τη Ζάκυνθο και το Ηράκλειο της Κρήτης. Με κοινό πρόταγμα την «εθνική αξιοπρέπεια και την λαϊκή κυριαρχία». Πρόταγμα, που 200 χρόνια μετά από εκείνη την ημέρα παραμένει ζωντανό, αλλά και ζητούμενο.

Στην Κύπρο νέοι Εθνικιστές συγκεντρώθηκαν στην Λεμεσό και έκαναν πορεία με σύνθημα «Σήκω και πολέμα όπως το ’21»

Με μια σεμνή τελετή, που τίμησαν με την αυθόρμητη παρουσία τους εκατοντάδες Θεσσαλονικείς, παρά τις απαγορεύσεις και τους περιορισμούς μετακίνησης, το Συντονιστικό Φορέων ᾽21 πραγματοποίησε και στη Θεσσαλονίκη εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους ήρωες της Εθνεγερσίας του 1821. Η τελετή ξεκίνησε με τρισάγιο που τέλεσε στη μνήμη των ηρωικών νεκρών μας ὁ πατέρας Λεόντιος, με την ευλογία του Παναγιωτάτου μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, κ.κ. Άνθιμου.

Ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος (Π.Ε.Σ.) – «Ελληνοκρατείν», πραγματοποίησε εκδήλωση στην Λάρισα έμπροσθεν του ανδριάντα του Αρχηγού της Εθνεγερσίας Θεοδώρου Κολοκοτρώνη,

Για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου και την συμπλήρωση 200 χρόνων από την ανολοκλήρωτη εξέγερση, η δημοτική παράταξη «Λαρισαίων Κοινόν» ως ελάχιστο χρέος τιμής πραγματοποίησε μια σύντομη εκδήλωση με καταθέσεις στεφάνων στην προτομή του Ρήγα Φεραίου στην ομώνυμη πλατεία, εφαρμόζοντας όλους τους υγειονομικούς κανόνες και τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας. Τα στεφάνια κατέθεσαν ο κ. Αλέξανδρος Νάρης μέλος της Σ.Ε της «Λαρισαίων Κοινόν» και ο κ. Δημήτρης Τσιάρας εκπρόσωπος τύπου του Δικτύου Αυτοδιοικητικών.

 Η Πρωτοβουλία Εθνικής Μνήμης και Δράσης Ζακύνθου συμμετέχοντας στις δράσεις που έλαβαν χώρα σε όλη την Ελλάδα, υπό την αιγίδα του Συντονιστικό Φορέων ’21, έβαλε και αυτή το λιθαράκι της, με απόδοση τιμής και κατάθεση στεφάνου στην προτομή του Αρχιστράτηγου Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και του Εθνικού μας ποιητή και άξιου τέκνου της ιδιαίτερης μας Πατρίδας Διονυσίου Σολωμού καθώς και στο Μνημείο Πεσόντων στο Καταστάρι. Η σεμνή αυτή εκδήλωση έκλεισε με την ευχή: «Χρόνια Πολλά Έλληνες, Χρόνια Πολλά Ελλάδα, Ζήτω το Έθνος, Ζήτω η Ορθοδοξία.

Βίντεο από την δράση της ΕΝ.Ε.Δ (Ενωμένες Ελληνορθοδόξες Δυνάμεις)

Στον Ανδριάντα του Αθανασίου Διάκου συγκεντρώθηκαν νέοι Εθνικιστές στην Λαμία και τίμησαν τους Ήρωες του 21

Απόσπασμα από την εκδήλωση απότισης του ελάχιστος φόρου τιμής για τους ήρωες της Επανάστασης του 1821 στην Καβάλα

H Χρυσή Αυγή έδωσε και αυτή με τη σειρά της το παρών στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Εθνικοαπελευρωτικής Επανάστασης του 1821.

Την Κυριακή 21 Μαρτίου η ΕΛΑΣΥΝ συνεχίζοντας τις εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης για τα 200 χρόνια από την Εθνεγερσία διοργάνωσε εκδήλωση στο άγαλμα του Μακρυγιάννη στην Αθήνα.

Στο μνημείο – οστεοφυλάκιο του Γεωργίου Καραϊσκάκη στο Νέο Φάληρο:  Η Λ.Ε.Π.ΕΝ. τίμησε την Επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση της 25ης Μαρτίου. Πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο του κόμματος Χρήστο Ρήγα μέσα σε ατμόσφαιρα συγκίνησης και Εθνικής Υπερηφάνειας. Η εκδήλωση έκλεισε με την ιαχή: «Ζήτω οι ένδοξοι Αγωνιστές του 1821! Ζήτω η Επανάσταση των Ελλήνων!».

Με την σειρά της και η Ελληνική Ορθόδοξη Νεολαία-Ε.Ο.Ν. με δυναμικό και πολυπληθές κλιμάκιό της παρευρέθηκε σήμερα 25η Μαρτίου, ημέρα Εθνικής Επετείου και συμπληρώσεως 200 ετών από την Επανάσταση του Γένους, στο ταφικό μνημείο του Γεωργίου Καραϊσκάκη στο Νέο Φάληρο, για να αποτίσει φόρο τιμής στον ένδοξο αγωνιστή της Εθνικοθρησκευτικής εξέγερσης του 1821, καθώς και στους άλλους μεγάλους Ήρωες και Μάρτυρες της Φυλής, οι οποίοι έχυσαν το αίμα τους για την Ελευθερία και την Πίστη του Χριστού.

Οι «Έλληνες για την Πατρίδα» τίμησαν τα 200 χρόνια από την Εθνεγερσία σε πολλές πόλεις της χώρας αλλά και με εκδήλωση στο μνήμα-Μνημείο του Αρχιστρατήγου των Ελλήνων Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Να σημειώσουμε ότι το μνήμα του Αρχιστρατήγου καθώς και αυτό του Εμμανουήλ Ξάνθου, από το οποίο έχει κλαπεί και το δάφνινο στεφάνι είναι παραμελημένα χωρίς καμία μέριμνα από την επίσημη πολιτεία.

Δυναμικό παρών στις εορταστικές εκδηλώσεις που έγιναν στην πόλη τους έδωσαν και οι κάτοικοι της Νέας Μάκρης στους οποίους οι διοργανωτές Απευθύνθηκαν με τα εξής λόγια: «Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσοι συμμετείχαν! Πάντα τέτοια! Χρόνια πολλά και καλούς αγώνες!

Ο Πατριωτικός  Ελληνικός Σύνδεσμος Μονάχου τίμησε την ιστορική επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της εθνικοαπελευθερωτικής επαναστάσεως.

Οι κάτοικοι του KΡΟΤΩΝΑ εόρτασαν την 200ή επέτειο της απελευθέρωσης της Μητέρας Ελλάδος από τους Οθωμανούς.

200 χρονιά από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, δυναμικό παρών από τους συναγωνιστές του Αιτωλικού Αιτωλοακαρνανίας αλλά και μία Σημαία τετρακοσίων τετραγωνικών μέτρων υψώθηκε στο ηρωικό Αιτωλικό ανήμερα της επετείου των διακοσίων χρόνων απ’ την Ελληνική Επανάσταση.

Δυναμική πορεία με σύνθημα «Γεννήθηκα 25η Μάρτη» στα Ιωάννινα

Εκδηλώσεις στον ακριτικό Έβρο

Συμβολική διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί ανήμερα της 25 Μαρτίου στο χωριό Φυλάκιο του δήμου Ορεστιάδας. Πρόεδροι των Κοινοτήτων του Δήμου Ορεστιάδος, κάτοικοι αλλά και φορείς διατράνωσαν για ακόμα μία φορά την αντίθεσή τους στην επέκταση του ΚΥΤ αλλά και γενικότερα στα σχέδια της Κυβέρνησης. Αψηφώντας το τσουχτερό κρύο περπάτησαν από την πλατεία έως το ΚΥΤ και αλυσοδέθηκαν στην κυριολεξία μπροστά στο ΚΥΤ, φωνάζοντας συνθήματα.

Η Σοφία από την Κύπρο ήταν ότι πιο δυναμικό είδαμε στην εκδήλωση που οργανώθηκε στην Κομοτηνή μπροστά στο ηρώο της πόλης το «Σπαθί».

Εκατοντάδες πολίτες παρέλασαν στον πεζόδρομο των Γιαννιτσών εν μέσω αυστηρών περιοριστικών μέτρων που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση. Αυθόρμητα και πολυπληθώς ακολούθησαν την φωνή της συνείδησης τους και αυτό είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε ανέφερε συμμετέχων, για να τιμήσουμε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα, ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Στην Αλεξανδρούπολη, στην πόλη της Δράμας, στο άγαλμα της Ελευθερίας ανήμερα της Εθνεγερσίας πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνου από την ομάδα ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΔΡΑΜΙΝΟΙ.

Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία κυματίζει ξανά πλέον στο Διδυμότειχο, στο πλαίσιο των εορτασμών της εθνικής επετείου αλλά και της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Η γιγάντια σημαία μεγέθους περίπου 500 τετραγωνικών μέτρων και βάρους 130 κιλών, προγραμματίστηκε να υψωθεί μπροστά στο δημαρχείο Διδυμοτείχου στα 50 μέτρα, γεγονός που τη καθιστά ορατή από μακρινές αποστάσεις και φυσικά θα φαίνεται και από την Τουρκία, στις πόλεις και τα χωριά της που βρίσκονται απέναντι, κοντά στα σύνορα. Χθες μάλιστα ο ειδικός γερανός που θα την σηκώνει, έκανε τις σχετικές… πρόβες μπροστά από το δημαρχείο της πόλης. Η εν λόγω σημαία που επιστράφηκε το 2020 στο δήμο Διδυμοτείχου και αφού… περιπλανήθηκε μεταξύ Θεσσαλονίκης και Αλεξανδρούπολης μετά την παραχώρηση της από τον τέως δήμαρχο Παρασκευά Πατσουρίδη, καταγράφηκε στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες και κατείχε το Παγκόσμιο Ρεκόρ το 1998, ως η μεγαλύτερη σε επιφάνεια σημαία κράτους.

Παρά τις απαγορεύσεις της κυβέρνησης δεν δίστασαν ούτε μία στιγμή μικροί και μεγάλοι, νέοι και γέροι οικογενειάρχες και ξεχύθηκαν στον κεντρικό πεζόδρομο της Πόλης της Αριδαίας καταθέτοντας στεφάνι στο άγαλμα του οπλαρχηγού Αγγελή Γάτσου.

Κάτοικοι των Σερρών κατευθύνθηκαν πεζοί στον ανδριάντα του Εμμανουήλ Παππά και κατέθεσαν στεφάνι για να τιμήσουν του ήρωες της Ελληνική Επανάστασης του 1821 και τραγούδησαν το «Μακεδονία ξακουστή»:

Οι εθνικιστές του Πύργου έκαναν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης για τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Επανάστασης καταθέτοντας στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Οι πατριωτικές και εθνικιστικές ομάδες σήκωσαν το βάρος των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια της Παλιγγενεσίας του έθνους, αλλά απέδωσαν και το πραγματικό της νόημα που δεν ήταν άλλο από το: «Για του Χριστού την Πίστη την Αγία και για της Πατρίδος την Ελευθερία».

Share This Article