
Κάποτε το σουβλάκι ήταν το φαγητό των φτωχών αλλά τώρα κοντεύει να γίνει είδος πολυτελείας Οι τιμές των προϊόντων, έχουν εκτιναχθεί στα ύψη και μεταξύ αυτών και το παραδοσιακό σουβλάκι.
Πλέον η τιμή του έχει εκτιναχθεί ξεπερνώντας τα 3 ευρώ, ενώ σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες ψητοπωλείων με το μπαράζ ανατιμήσεων η τιμή του θα φτάσει ακόμα και τα 4 ευρώ.
Μιλώντας στο OPEN, ο ιδιοκτήτης ψητοπωλείου στο Χαϊδάρι, Άρης Χρονόπουλος στις αρχές του χρόνου το τυλιχτό κόστιζε 2,70 ευρώ, στη συνέχεια αναγκάστηκε να το αυξήσει τον Μάρτιο στα 3 ευρώ και τον επόμενο μήνα θα φτάσει τα 3,30 ευρώ.
Σε ορισμένες επιχειρήσεις μάλιστα, η τιμή του έχει φτάσει ήδη τα 3,50 ευρώ. Μάλιστα ο κ. Χρονόπουλος περιέγραψε τη δυσαρέσκεια που έχει ο κόσμος ωστόσο εξήγησε ότι οι συγκεκριμένες ανατιμήσεις αποτελούν μονόδρομο λόγω των αλλεπάλληλων αυξήσεων στην τροφοδοσία τις οποίες βιώνουν οι επιχειρήσεις εστίασης, αναφέροντας χαρακτηριστικά για το ηλιέλαιο ότι τον Φεβρουάριο αγόραζαν με 1,40 ευρώ το δεκάλιτρο και σήμερα κοστίζει 3,20 το κιλό.
Το ζητούμενο βέβαια είναι για ποιον λόγο δημιουργούνται αυτές οι ανατιμήσεις σε ηλιέλαιο και καύσιμα αφού η δικαιολογία γι τον πόλεμο στην Ουκρανία δεν αρκεί.
Οι αλματώδεις αυξήσεις έχουν ξεκινήσει από την αρχή του χρόνου όταν δεν είχε γίνει η εισβολή στην Ουκρανία και δεν είχαν παρουσιασθεί οι ελλείψεις.