Σα08012015

Last update05:51:34 μμ

Back Home

Εξυπνάκιας, ατακαδόρος και ανιστόρητος o Ψαριανός

  • PDF
190209-psarianos«Kαλύτερα να είσαι πλούσιος και επαναστάτης, παρά φτωχός και μαλάκας". Τάδε έφη Γρηγόρης Ψαριανός, σε συνέντευξή του στο "Πρώτο Θέμα". Το λέει αυτό η σπουδαία προσωπικότητα, ο αριστεριστής τύπος, που μοιάζει με λέτσο και κατάφερε να εξαγριώσει ακόμα και τους τοιούτους. Που προσπαθεί με ατάκες της κακιάς ώρας, να δικαιολογήσει τον πάμπλουτο Αλαβάνο και όλα τα αριστερά "παιδιά" (τύπου Τσιγαρίδα, με προγούλια;) από τα βόρεια προάστια, όπου τώρα τελευταία φωλιάζει η "επανάσταση"...

Μαθήματα από... ανιστόρητο!
Μιλά για τον Κολοκοτρώνη, αλλά μάλλον δεν θυμάται το υπέρ πίστεως και πατρίδος που αυτός είπε, ούτε γενικότερα το περιεχόμενο της ομιλίας του Γέρου του Μοριά στην Πνύκα, τον Οκτώβριο του 1838, προς τη μαθητιώσα νεολαία: "Πρέπει να φυλάξετε την πίστη σας και να την στερεώσετε, διότι, όταν επιάσαμε τα άρματα είπαμε πρώτα υπέρ πίστεως και έπειτα υπέρ πατρίδος". Ανιστόρητος και ημιμαθής. Πως κλείνει την ομιλία του ο Κολοκοτρώνης; "Εις εσάς μένει να ισάσετε και να στολίσετε τον τόπο, οπού ημείς ελευθερώσαμε και διά να γίνει τούτο πρέπει να έχετε ως θεμέλια της Πολιτείας την ομόνοια, την θρησκεία, την καλλιέργεια του θρόνου και την φρόνιμον ελευθερία!" Οι τελευταίες δύο λέξεις μάλιστα, δεν συνάδουν με τα όσα λέει παρακάτω ο Ψαριανός για τα γεγονότα του περασμένου Δεκεμβρίου.

Η συνέντευξη στο "Πρώτο Θέμα"
Η ερώτηση: "Κύριε Ψαριανέ, θα ήθελα να μου αναλύσετε μια δήλωση σας, ότι είστε υπέρ της τρομοκρατίας για τα δίκαια του κόσμου και κατά των τρομοκρατών". Μέρος της απάντησης: "Η δράση κάποιων λεγόμενων τρομοκρατικών οργανώσεων, μέχρι ένα σημείο, είχε την αποδοχή του κόσμου. Οι Ερυθρές Ταξιαρχίες, η 17 Νοέμβρη, πέρα από την δράση του να ασκείς βία, γιατί είσαι ο γνώστης της αλήθειας, που είναι πρόβλημα αυτό, φιλοσοφικού τύπου, είχαν την αποδοχή του κόσμου όταν εκτελούσαν βασανιστές, δολοφόνους, εγκληματίες και αποδεδειγμένα καθίκια". Οι παραπάνω τίτλοι, φυσικά αποδίδονται από την αριστερά. Κατ' απονομή και αποκλειστικότητα. Οι κακοί "δεξιοί" έπρεπε να δουν τον εγκληματία-σφαγέα του συμμοριτοπόλεμου Μάρκο Βαφειάδη, στη Βουλή ως βουλευτή Επικρατείας, αδιαμαρτύρητα.

Κατά αστυνομίας
Ακολουθούν και άλλες εμετικές βλακείες, στην ερώτηση για τη δήλωση που κατηγορήθηκε ότι είχε κάνει "ότι καλύτερα να τραυματιστούν δυο αστυνομικοί, παρά ένας πολίτης". Θαυμάστε απάντηση: "Τέτοια μαλακία δεν έχω πει ποτέ... Δεν μετράω την ανθρώπινη ζωή με το επάγγελμα. Για μένα ένας γελοίος ασφαλίτης, έχει την ίδια αξία με έναν κανονικό άνθρωπο. Πάντα άλλωστε ελπίζεις ότι και το μεγαλύτερο καθίκι, μπορεί να γίνει φυσιολογικός άνθρωπος". Τόση εκτίμηση για την αστυνομία... Το άλλο το μάθατε; Χρησιμοποιεί τα κόλπα του "συστήματος", εγκλιματίστηκε γρήγορα: "Έχω κάνει αγωγές, όπως και σε μια πατσαβούρα εφημερίδα, που με έβγαλε πρωτοσέλιδο με κουκούλα, σε κανάλι που αφιέρωσε το μισό δελτίο στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που είναι οπαδός της τρομοκρατίας". Αγωγή... Τι πρωτότυπο... Τι αστός! Όσο για τις ταραχές του Δεκεμβρίου, μας λέει ότι "βεβαίως και είναι δικαιολογημένη η εξέγερση, γιατί μας έχουν και μας πηδάνε δεκαετίες... "

Και η παραδοχή...
"Είμαι μισός στην γενιά των Λαμπράκηδων και μισός στην γενιά του Πολυτεχνείου, γίναμε η χειρότερη εξουσία λαμόγιων. Διάφοροι σύντροφοι μου στις καταλήψεις, έγιναν υπουργοί και κάνανε νταραβέρια με οπλικά συστήματα. Θεσμοθετήσανε τον ρόλο του λαμόγιου και του σαλταδορισμού. Θέλει καθαρό μυαλό και να ξέρεις ότι όταν ως επαναστάτης κερδίσεις την μάχη και εγκαθιδρύσεις μια νέα κατάσταση, να μην είναι χειρότερη από την προηγούμενη. Πολλοί έφεραν περισσότερη μαυρίλα από αυτή που πολέμησαν, μην λέμε τώρα ονόματα..." Αν τα λέγαμε αυτά εμείς, θα ήμασταν οι κακοί...

Εν κατακλείδι
Στην ερώτηση για την περιουσία του Αλαβάνου, ο "πολύς" Ψαριανός, είπε τα "τρελά" του: "Το θεωρώ γελοίο να μιλάμε για αυτό. Μερικοί από τους πρωτεργάτες της Γαλλικής επανάστασης ήταν πάμπλουτοι, οι καπεταναίοι του ΕΛΑΣ ήταν τσιφλικάδες, ο Βελουχιώτης ήταν γεωπόνος από πλούσια οικογένεια, ο Τσε ήταν γιατρός από μεγαλοαστική οικογένεια με πολλά λεφτά, τα παράτησε όλα και πήρε τα βουνά. Και ο Μαρξ ακόμα, δεν ήταν κανένα φτωχαδάκι. Καλύτερα να είσαι πλούσιος και επαναστάτης, παρά φτωχός και μαλάκας, γλείφτης του καθένα που σε πηδάει". Εμείς δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτα.

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 02 Μάρτιος 2009 22:59