Δε08312015

Last update02:53:34 μμ

Back Home

ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

  • PDF
Φαίνεται ότι στην ...φίλη και γείτονα Τουρκία, κάποιοι έχουν χά121207-interσει κάθε μέτρο λογικής. Τουρκικά δικαστήρια, καταδίκασαν την ποδοσφαιρική ομάδα «Ίντερ». Ο λόγος; Στον αγώνα μεταξύ Ίντερ και Φενέρμπαξε, η Ιταλική ομάδα είχε αγωνιστεί όχι με την κανονική της φανέλα, αλλά με μία άλλη, την οποία η ομάδα φορά λόγω των επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την ύπαρξή της.
Η συγκεκριμένη φανέλα, είναι λευκή με ένα μεγάλο κόκκινο σταυρό στην μέση.
Ακούστε λοιπόν τι θέμα δημιουργήθηκε, για τους «Ευρωπαίους» Τούρκους οπαδούς, όπως το διηγήθηκε στην δικαστική αίθουσα ο Μπάρις Κάσκα, ο δικηγόρος που υπέβαλλε την μήνυση: «Ο σταυρός αυτός μου θυμίζει ματωμένες ημέρες του παρελθόντος. Όταν παρακολουθούσα το ματς η καρδιά μου πονούσε αφάνταστα. Με αυτή τη φανέλα η Ιντερ ήθελε με προκλητικό τρόπο να εδραιώσει την υπεροχή μίας θρησκείας έναντι κάποιας άλλης».


Σύμφωνα με άλλες δηλώσεις, η φανέλα της Ίντερ θύμιζε έντονα τους Σταυροφόρους και γι' αυτό οι Τούρκοι προσβλήθηκαν. Βέβαια υπάρχουν και αυτοί που λένε ότι κάποιοι «εξυπνάκηδες» απλά αναζητούσαν τρόπους να προκριθεί «δικαστικά» η Φενέρμπαξε, καθώς μετά την καταδικαστική απόφαση στα τουρκικά δικαστήρια, απεστάλη επιστολή στην UEFA η οποία ζητούσε να τιμωρηθεί η Ιταλική ομάδα με αφαίρεση βαθμών.
Τι κι αν όπως όλοι γνωρίζουμε ο κόκκινος σταυρός αποτελούσε μέρος της σημαίας αρκετών ιταλικών πόλεων; Τι κι αν αποτελεί μέρος της παράδοσης ολόκληρης της Ιταλίας. Μήπως στο όνομα του «σεβασμού» των άλλων πρέπει ολόκληρη η Ευρώπη να απεμπολήσει την παράδοση και την Ιστορία της;

Η συγκεκριμένη ιστορία μπορεί να φαντάζει αστεία. Υπάρχει όμως μία πάρα πολύ σοβαρή παράμετρος; Τι θα πράξει η UEFA ως προς το αίτημα αυτό των Τούρκων; Πόσο πιο «ανεκτική» θα πρέπει να γίνει η Ευρώπη; Πόσο θα πρέπει να μην μιλάμε για να μην προσβάλλουμε κάποιους;